Yritin ottaa lähikuvia lainakameralla, enkä vieläkään onnistunut saamaan kunnollisia. Laitan nyt kuitenkin jonkinlaisia kuvia, vaikka yritän vielä uudelleen, jospa onnistuisin.

Sain valmiiksi kaksi kolmesta kiinalaisesta matosta, joita olen tehnyt yhtä aikaa, siis vuorotellen, mielialan mukaan. Kolmas saa jäädä nyt odottamaan parempia aikoja toisten keskeneräisten töiden joukkoon. Kaikki matot ovat muliinilangalla ommeltuja joko aida- tai kanavakankaalle. Ohut kanavakangas on vähän leprumpaa, joten yritänkin hankkia seuraavia mattoja varten sitten aidaa.

Tämän maton värit muutin sinisistä  siniviheriäisiksi ja tein matosta lyhemmän kuin alkuperäinen malli oli. Jätin pitkiltä sivuilta pois valkoiset "neliöt" ja tein kolmen sijaan vain yhdet. Lyhensin maton, koska en halunnut siitä niin pitkän ja kapean oloista. Jälkeenpäin ajatellen olisi pitänyt jättää päistäkin pois keskellä olevat neliöt. Valmista mattoa ei vain huvita ruveta enää korjailemaan.

Kuvasin maton Daamien salongissa, mutta sitä ei ole ajateltu laitettavaksi sinne, vaan vinttihuoneisiin.

Seuraava matto on kuvattu Juhlasalin portaikon edessä, mutta myös tämä matto tullee vintille.

Seuraavana on kuvat Tellun tekemistä tarjottimista/vuoista. Kuvat eivät ota millään onnistuakseen. Olen kuvannut niitä kartanon keittiönpöydällä ja kaapinhyllyllä, mutta tulos on aina yhtä huono. Ruususta en myöskään onnistunut saamaan millään kunnon kuvaa. Täytyy yrittää vielä.

Seuraavana kauhean epäselvät kuvat Kristiinan pyytämistä Juhlasalin valaisinkuvista.

Tässä valaisimen alaosan "runko". Valaisin on tehty metallisesta nukkekodin portaikon kaiteesta leikatuista osista ja korunosista .

Tämä on sen toisen Juhlasalin musiikkihuoneen puolelle tulevan keskeneräisen kruunun alaosa.

Sekä 3mm ja 4mm Swarovskin bicony-kristalleista. Lisäkoristeina ovat pisarakristallit.

Kruunun yläosassa on sinisiä kristalleja, vaikka olisin mieluimmin tehnyt koko kruunun kirkkaista kristalleista. Kirkkaita 3mm kristalleja oli vain mahdotonta saada juuri silloin, joten päädyin sitten käyttämään ylhäällä sinisiä, kun kattokin on sininen.

 

Valaisimen keskellä on messinkiputkea ja korunosia, joiden sisällä kulkevat kynttilälamppujen johdot.

Kaikki sähköjohdot ja kynttilälamput ovat liian "krouveja", joten valaisimista on yleensä kovin vaikea saada siroa ja "oikean" näköistä.

Työkalujen ja metalliosien puutekin ovat ongelma.

Kannattaisi käydä varmaankin joku kurssi , eikä yrittää itse aina kantapään kautta, niin kuin minä teen.

Keskelle portaikon eteen tulee plafondimainen kruunu, joka muodostuu hieman pienemmästä kehikosta ja siinä lamput ovat kruunun sisäpuolella. Siten ne valaisevat harmi kyllä vähemmän. 

Joudun yrittämään kuvata uudelleen sitä Ruokasalin hallin valaisintakin, kun senkin kuvaaminen epäonnistui täysin. 

On kai pakko hankkia ihan oma kamera, ohjekirjoineen. Josko sitten onnistuisin.