Nyt on jo Juhannuskin mennyt ja ollaan jo heinäkuussa. Viimeinen viikko onkin ollut kesän lämpimin. Vaikka nyt onkin tulossa viileämpi viikko, toivon että saisimme vielä nauttia auringonpaisteesta ja lämmöstä.

Kartano uinuu edelleen ruususen untaan. Ainoastaan juhlasalin suuri kattokruunu on kiinitetty uudelleen paikoilleen, sen irrottua jo muutama kuukausi sitten. Operaatio oli tehtävä, koska Kartanoa piti näyttää vieraille, jotka eivät olleet käyneet meillä aiemmin.

Minulla ei vieläkään ole omaa kameraa, joten lainailen edelleenkin lapsenlapsen kameraa.

Mein Liebling on saanut jo kolmannet aivan ihanat kengät. Ne on tietenkin tehnyt Irja Viitanen. Nukella on jo mustien sukkien lisäksi myös luonnonvalkoiset sukat. Hänellä on myös luukkupöksyt ja alushame, vanhoista valkoisista pitseistä, brodyyristä ja pilkullisesta ohuesta puuvillasta ommeltu pusero, sininen hame ja nenäliinoista ommeltu esiliina. Vain musta samettinen liivi on kesken. Sitten "dirndl" on valmis. Tosin on tarkoitus tehdä vielä sametti hattu.

Tein "Lieblingilleni" myös Gildebriefin ohjeen mukaan "travelbagin".  Sen kangas on mieheni Karin isovanhempien vanhan talonpoikaissohvan päällyskangas, joka oli vaihdettu uuteen, mutta vanha kangas oli säilytetty Karin kodin vintillä, josta sen pelastin viisi vuotta sitten, kun talo myytiin. Löysin silloin myös sohvan vieläkin vanhemman plyysisen kankaan palasia, joista tein "puetusnuken". Jos löydän siitä kuvan niin laitan sen tänne. Pirjo Laulumaa piti puetusnukkekurssin, jolloin tein suuremman samettisen puetusnuken..

Tänään aion aloittaa "kutomaan" Lieblingilleni" helmilaukkua. Senkin malli on Gildebriefistä. Kuvia siitäkin sitten myöhemmin.