Vietimme Joulun ja Uudenvuoden Itävallassa Saksassa asuvan tyttäremme perheen ja Suomessa asuvan poikamme perheen kanssa, kaikkiaan 10 henkeä, 2½ viikkoa yhteistaloutta. Upeaa oli Alpeilla, mutta kauniimpaa on täällä Suomessa tänä talvena. Edellinen kerta tällaista satumaista kauneutta olikin 20 vuotta sitten.

Tein ennen joulua myös pienen 38 cm antiikkinuken repron Lady Margaretan, Pirjo Laulumaan ohjauksessa. Hän oli tehnyt ihanat, täydellisesti sopivat kaavat ja ohjasi kauniin puvun teon loppuun asti.

En ole ehtinyt laittaa kuvia. Minulla on vain muutama huono kuva. Nukke on kyllä kaunis.

Hiukset ovat lampaan nahasta. Niitä ei ole vielä kammattu. Kankaat on laitettu nuken ympärille puvun suunnittelua varten. Mietin minkä väriset silkit parhaiten sopisivat nuorelle neidille. Hän naimaikäinen 14-15, kuten Pirjo sanoi.

Tässä neitokaisella on jo korsetti, paita ja housut. Alushame on vielä tekemättä. Puvun osat on juuri leikattu.

 

Puku on jo valmis ja Pirjo kampaa ja kähertää hiuksia.

Tein hänelle myös silkkikengät Pirjon kaavoilla. Ne eivät aivan onnistuneet, mutta olin niin hirveän väsynyt, etten jaksanut ajatellakaan tehdä uusia. Olimme ommelleet yli 12 tuntia ja kello oli 24.00. Kyllä Irja olisi ommellut paremmat.

Seuraavassa kuvassa Margaret peilailee kahden Smiling Brun keskellä. Takana on se puetusnukke, josta kerroin, että se on tehty samasta sohvakankaasta kuin se suurempi Tarvelbag, jonka tein.

 

Nyt minulla on projektina pieni Smiling Bru 32cm. Valan ja hion päitä ja rintapaloja. Taidan tulla hulluksi........