Viikko sitten tulimme Enlannin matkaltamme, johon sainkin nukkekotilistalta hyviä vinkkejä. Kävimme tapaamassa vanhinta lapsenlastamme Kimiä Edinburgissa.   Viikko on kovin lyhyt aika tutustua kahteen kaupunkiin ja junamatkakin Edinburghista Lontooseen vei melkein päivän, mutta jotain sentään ehdimme.

Kävimme katsomassa Windsorin linnassa kuningatar Maryn nukkekotia ja tietenkin myös Windsorin linnaa. Aivan ihana juttu, ostin kirjan nukkekodista.

Sitten kävimme myös Pollock´s toymuseumissa ja V & A Childhood museumissa.

Pollock´s toymuseossa oli Margaret-nukke, jonka viimeksi tein. Tosin museon nukella ei ollut alkuperäisiä vaatteita.Hänen suunsa on myös auki, kun meidän nukkejemme  suut ovat kiinni. Ne ovat siis vanhempien nukkejen reproja.

Otin kuviakin. Kysyin Pollok´s toymuseossa luvan ja sain. Chilldhood museossa ei ollut kieltotauluja ja toisetkin ottivat kuvia, joten niin tein minäkin, eikä kukaan tullut kieltämään.

Tässä Margaret nukke

Childhoodmuseossa oli juuri sellainen pieni Smiling Bru fashion Ladynukke, jota juuri teen. Hänellä oli kylläkin valkoinen silkkisatiinipuku, ihana. Sitten siellä oli se iki-ihana Jumeau-nukke, jonka repro on 2/1998 Gildebriefin kannessa ja asu lehdessä projektina. Museon nukke oli kyllä paljon ihanampi. Se on se vanhan antiikkisen viehätys.

Tässä Smilin Bru

Seuraavana Jumeau

Englannin matkamme sujui erinomaisesti, vaikka oli se British Airwaysin lakkokin ja meillä oli Edinburghin lento BA:n koneella. Matka oli järjestetty Rayan Airlinen lentämäksi ja sujui minuutilleen ajallaan. Ainoa huono puoli oli, ettemme saaneet ruoaksi kuin pussin auringonkukansiemeniä ja sormenpäännäköisiä suolapaistossnäksejä kahvin kanssa.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty, piti paikkansa, sillä emme kertaakaan menneet väärään metroon, bussiin tai junaan, vaan kaikki sujui todella hienosti, sillä suunnittelin aina etukäteen kaikki matkat. Asuimme Kensingtonissa.

Mitään muuta en ostanut kuin sen Kuningatar Maryn nukkekodin kirjan, mutta eipä siellä oikein mitään ostettavaa ollutkaan. Ainoastaan ne Pollock´s toymuseon ihanat  pahviset teatterit, joita en sitten raskinut kuitenkaan ostaa.

Onneksi minulla on se Gildebriefin lehti, jossa on nukketeatteriprojekti. Sen aion toteuttaa, olenhan jo haaveillut siitä kauan. Se on kyllä nukkekoti kokoa suurempi.

Olen aivan sairas, kun tekisi mieleni ommella pikku Madame Sidonien vaatteita. Tänään oli sukupäivälliset. Karin sisarenpoika perheineen ja omat lapsemme ja lapsenlapsemme, paitsi Lindan perhe, hehän asuva Saksassa, olivat meillä päivällisillä (12 henkeä). Nyt olen liian väsynyt, joten ryhdyin kirjoittamaan, kun en oikein ole ehtinyt aiemmin.

Olen taas ensi viikonloppuna Pirjo Laulumaan johdolla ompelemassa nukenvaatteita. Tällä kertaa antiikkinukke 4 H-dollin reprolle. Nukesta tulee "Snowangel".Huomenna yritän ruveta ompelemaan sitä korsettia, jonka eilen leikkasin.