Madame Sidonie on vihdoinkin valmis. Häneltä puuttuu vain pieni käsilaukkunsa, joka on kesken.  Minulla ei ollut nauhalankaa, jolla käsilaukku piti huolitella/reunustaa. Lankaa ei saanut Suomesta ja yritin ostaa sitä Netin kautta Itävallasta, mutta en osaa juuri saksaa,  sen ymmärsin, etteivät myyneet kuin Saksaan ja Itävaltaan. Onneksi tyttäreni Linda asuu vielä Saksassa ja lupautui auttamaan pulmassani. Lanka saapui jo torstaina, mutten enää ehtinyt tehdä laukkua . Olin lauantaina päivystämässä Model Expossa Nukkeyhdistyksen pöydässä ja sieltä tultuamme Lindan anoppi haki meidät kylään. Viihdyimme hyvän ruoan, juoman ja seuran ansiosta klo kahteen asti. Tänään sunnuntaina oli tyttäretyttären Kian esteratsastuskilpailut, joten päivä menikin siinä. Madamen kuvaaminen ja kuvien editointi vei lopun ajan.

Rouvan alusvaatteet kuvaan myöhemmin, kun liimaan nahkasuikaleen daamin rintapalan ja vartalon liitoskohtaan.

No tässä kuvia.

Madame Sidonie, eli Smiling Bru antiikkinuken repro 32cm. Gildebriefin projektin mukaan tehty kaikkine tykötarpeineen, joita tullee lisää, jos suinkin onnistun tekemään. Nukella on pää ja rintapala posliinista ja vartalo paperimassaa. Se on tehty antiikkivartalon mukaisesti. Tilasin sen Saksasta Gildebriefiltä. Samoin pää- ja vartalo muotit.

Seuraavassa kuvassa rouva on lähdössä matkalle ja joutuu matkustamaan vaunuilla ja yöpymään majataloissa, joissa ei aina ole kovin hyvin varustetut huoneet, joten hän ottaa mukaansa "Travel wash casen" ja käsityölaukkunsa. Teimme nekin Gildebriefin projektien mukaan. Tuula antoi käsityölaukkuun tuon ihanan nahkan.

Puku on silkkiripsiä,silkki jaquardia, silkkisatiininauhaa ja silkkihapsua. Hatussa silkkiorganzanauhat ja vanhaa ranskalaista pitsiä. Osa hatun kukista vanhoja.

Seuraavissa kuvissa Travel wash case. Siinä on aitoa sientä ja oikeaa saippuaa, joka tuoksuu taivaalliselle. Tuula Taimiaho oli hankkinut sen. Lasiset hajuvesipullot, joihin aion laittaa hajuvettä.

Tilasin muotit kannua ja vatia varten ja valoin, hioin, lasitin ja poltin ne posliiniksi, jonka jälkeen poltin niihin vielä siirtokuvat ja maalasin kultaukset.

Sitten käsityölaukku, jonka sisältö on vielä vajavainen.

Tuohon toiseen kansi"läpyskään" tulee neulakotelo, joka tehdään kahdesta luuhelmestä.

Seuraavassa kuvia hatusta, joka oli aika haastava työ. Värjäsin kukkia vähän vesivärillä, saadakseni ne mieleisekseni.