Sain vihdoinkin valmiiksi 60 cm pitkän Smiling Brun. Nuken vaatettamiseen kului kokonainen vuosi.  Nämä kuvat, jotka nyt laitan tänne, ovat ottaneet miniäni ja poikani. Suurkiitokset heille.

Tein asun käyttäen mallina kuvaa Mildred & Colleen Seeley´n kirjassa: Study of the Fashion Dolls of France, yrittäen toteuttaa sen materiaaleilla, joita minulla oli. Tehtävä ei ollut järin helppo, kun nukke on aika suuri, joten esim. vanhoja pitsejä minulla ei ollut niin paljon kuin olisin tarvinnut, mutta tein parhaani.  Nukesta ei ollut koko kuvaa edestä, vain rintakuva vyötärölle asti. Joten minulla ei ollut käsitystä millainen asu oli kokonaisuudessaan.

Varsinainen hame on ohutta silkkiripsiä, jossa on kankaaseen kudottua samanväristä hentoa kukkaköynnöstä. Kangas on uutta. Sen sijaan asun toinen kangas on vanhaa silkkisamettia, erittäin ohutta ja ihanaa materiaalia. En ole aiemmin sellaista nähnytkään. Silkkinauhat ovat uutta silkkimoiree-nauhaa. Hatun kukat ovat vanhoja, Tukholmasta hankittuja.

Saapikkaat ja avokkaathan on tehnyt Irja Viitanen. Saapikkaistahan on jo kuvat aikaisemmin, mutta avokkaista ei. Ikävä kyllä eilen nukkea kuvatessa avokkaista ei tulut kunnon kuvia, mutta laitan nyt sellaiset, kuin saimme. Yritän saada paremmat kuvat myöhemmin. Toivoisin saavani hankittua taas uuden kameran, mutta noita hankintoja näyttää tulevan koko ajan, kun kaikki koneet näköjään lopettavat toimintansa yhtä aikaa.

  

 Silkkinauha, joka kulkee noissa takaliepukkeissa olevien pitsien alla on Pariisista ostamaani vanhaa ohutta satiininauhaa. Se on niin haurasta, että katkeaa, jos sen taivuttaa kaksin kerroin. Sitä ei myöskään voinut pujottaa pitsin alle, vaan ompelin ensin pitsin toisen reunan ja laitoin silkkinauhan pitsin alle ja sitten ompelin toisen reunan kiinni. Kuulostaa aivan helpolta, mutta oli todella pirullinen homma. Tietenkin käsin ommellen. Sametti on siitä ihmeellinen materiaali, että se kuljetti silkkinauhaa pukua käsitellessä siten, että päälihameen reunassa pitsin alla oleva silkkinauha "kulki" toista päätä kohti yli 10 senttiä. Korjasin takaliepukkeessa 5cm vastaavanlaisen siirtymisen, ja tuskallisen purkamis,ompelutyön jälkeen, en enää korjannut sitä 10 sentin puutetta.

Tein silkkisen päivänvarjon, Gildebriefissä olleen ohjeen mukaan.