Jumeau Triste eli Long face 80 cm

1655052.jpg

1652593.jpg

Olen aina ollut erityisen rakastunut tähän suureen Jumeau Tristeen. Yritin saada sen pään joko softina tai valmiina posliinina. Suomesta en sitä löytänyt, vaikka kyselin Nuket-listallakin sitä. Sen sijaan sain pienemmän version muotin. Softia en uskaltanut tilata ulkomailta, kun pelkäsin särkyvän matkalla.Tilasin nuken sitten Saksasta Karin Buttigiegin valmiiksi tekemänä, ilman vaatteita. Nukke maksoi 1000 euroa. En ollut tyytyväinen nuken hiuksiin. Ne olivat lyhyet kullan keltaiset, vaikka olin pyytänyt tummahiuksista sinisilmäistä nukkea ja Karin oli luvannut tehdä sellaisen.

Kuinka ollakaan meni pari vuotta ja Benita tarjosi minulle suurta Jumeau muottia, joka oli VL 6. Tiesin heti, että se oli Tristen muotti. Olin ikionnellinen saatuani sen. Kari auttoi valamaan kaksi valosta. Tein nuken ja suunnittelin tehdä siitä Husaaripojan.

Kului taas aikaa, tein A. Marque nukeista kuningattaria ja Kestnerin AT- nuken. Sitten Nukkeyhdistyksen lehteen pyydettiin antiikkinukeistani kuvia. Iski paniikki, kun minulla ei ollut kunnon kuvia niin monesta nukesta. Nukkeja on, mutta en oikein voinut laittaa niiden kuvia erinäisistä syistä. Kameranikin oli mennyt rikki.

Kun en pitänyt siitä Karinin tekemästä peruukista, tein itse sille nukelle uuden peruukin ja Puvun, josta en sitten pitänytkään. Sitten tein uuden puvun, tuon punaisen. 

Päähäni pälkähti kokeilla sitä peruukkia ja tekemiäni vaatteita itse tekemälleni Tristelle. Ne sopivatkin erinomaisesti. Tässä nyt sitten kuvia. Oma tyttöni on ruskeasilmäinen. Pidän todella paljon omastani, vaikka se ei olekaan niin taidokkaasti maalattu kuin Karinin tekemä. Karinin tekemä nukke saa sen toisen asun kenkineen hattuineen, kun parantelen puvun.

Neuloin  nukelle sukat ja helmilaukun.
1652589.jpg

1652592.jpg

 

Keskeneräisestä helmilaukusta lähikuva.
1661532.jpg

Kengät on tehnyt tietenkin Irja Viitanen. Ne ovat kuin pienen tytön, aivan ihanat.

1216211.jpg

Jumeau Triste 60 cm

1731298.jpg

Olen tehnyt nuken v. 2000 ja se on ensimmäisiä tekemiäni antiikkinuken repoja. Nukella on Brunuken kädet. Sillä kuuluisi olla massavartalo, jonka aion sille vielä joskus ostaa, kun löydän oikean.

Nuken kulmakarvat ovat aika kauheat, mutta se on muuten suloinen. Olen miettinytjosko tekisin uuden pään, kun minulla on muottikin. Ehkäpä kokeilen joskus,onnistuisinko paremmin maalauksessani, varsinkin jos onnistun saamaan sen vartalon.

1731313.jpg

Nuken puvun olen tehnyt ensimmäiseltä Pariisin matkaltani ostamistani  käsin kirjailluista yöpaitulista ja käsin ommellusta ja käsinvirkatuilla pitseillä koristellusta "topista". Koristeena oleva silkkinauha on ystävättäreni Marjatan ostama todellinen löytö. Nuken myssyn olen pienentänyt Pariisista löydetystä vanhasta myssystä. Nukella on kaulassa vanha koru, jonka olen ostanut Tukholmasta.

Paris Bebe 61cm

Tähän erikoisen näköiseen nukkeen ihastuin Jumeau kirjaani selatessani. Tein nuken valmiiksi pari vuotta sitten,. En kuitenkaan saanut sopivaa mohairia tehdäkseni peruukin. Ostinkin sitten hätäpäissäni valmiin  ranskalaisen aitohiusperuukin Helena Karolta. Saattaa olla, että vielä joskus teen sen mohairperuukin, jossa on kummallekin ohimolle rusettinauhoilla nostetut korkkiruuvikiharat. Tosin hänelle tulee päähän "hatunläisäys".

Tässä hän on alusvaatteillaan. Siis kombinaatio-housut, korsetti ja "cul de Paris" pyllynpäällis pitsiröyhelö. Neulomani sukat ovat tulevan puvun väriset. Kengät olen ihan itse tehnyt Irjan pitämällä kurssilla.

1652598.jpg

1652603.jpg

1661560.jpg

1652667.jpg