Naistensalonki

Ostin Naistensalonkiin uudet tuolit.
 

Kun Herrainhuone oli tehty Basementtiin, niin Emilie rouva halusi, että Naisten salonki on vastapäätä ruokasalia. Silloin daamien olisi luontevaa siirtyä ruokailun jälkeen seurustelemaan ja nauttimaan espressoa, sherryä, tai muita virvokkeita samassa kerroksessa olevaan Naisten salonkiin, herrojen siirryttyä Herrain huoneeseen polttelemaan sikaria konjakin kera.

Tässä suunnitellaan Naisten salonkia ja mallataan seiniä paikoilleen ja ihmetellään miltä tila mahtaa näyttää. Kari teki takaseinään takan ja upotetut hyllyköt molemmin puolin sitä. Takassa on takaseinä oikeita tiilejä, jotka on mustattu hiilellä ja takassa on myös hiiliä. Hyllyjen takana on sama silkkikangas kuin seinien paneloinnissakin.Hyllyjen päälyskoristeet ovat vanhat napit, jotka maalasin. Seinien yläboordi on ranskalaista vanhaa pitsiä silkin päällä.

Katossa on vanhaa pitsiä ja ohuet kullatut puulistat. Kattokruunu on ostettu kristallikruunu, mutta en saanut siitä vielä kuvaa lamppujen palaessa, kun sähköistys on vielä kesken. Kokeilimme lampun toimivuuden, mutten ehtinyt silloin ottaa kuvaa. Tuolilla ja pöydällä on Emilie-rouvan ristipistotyö, jalkapallilla ovat ompelulangat. Sain tuon Reuterin setin tyttäreltäni vuosi sitten Saksan-tuliaisiksi, kun hoidimme lapsenlapsia, vanhempien ollessa tutustumassa tulevaan kotikaupunkiinsa Hemsbachiin. Lisäksi sain ihanat käsin tehdyt lasiset kuusenpallot kauniissa koristeellisessa laatikossaan. Niistä on kuvakin ruokasalin pöydällä, laitan sen ruokasalin kuviin.

Pikkukartanon nuorempi neitokainen oli vierailulla ja teetti samalla ompelijalla uudet vaatteet alusvaatteineen. Tässä hän tuli tervehtimään vanhaa sukulaistätiä, joka on myös tullut vierailemaan.

Pöydällä on Pikkukartanon herrasväen lahjoittama kukka-asetelma, jota hieman "tuunasin" väriltään paremmin Naisten salonkiin sopivaksi. Hienot kupit ja lautaset ovat Sari Höglundin tekemät, samoin prinsessatorttu.  Kuppeihin kuuluu myös teekannu ja soikea vati. Ruokasalin kaapissa on myös Sarin tekemät valkoiset kahvikupit.  Keittiössä on vielä  hänen tekemänsä jugendkannu.Tuossa pöydällä on  Larissa Vannisen tekemä kustavilainen kahvikannukin, jonka olen nyt siirtänyt ruokasalin sivupöydälle.Kaikki edellä mainitsemani ovat suuria aarteitani.

Kukkapylväs kukkineen on myös Pikkukartanon herrasväen  lahja.

Tämä kuvakin on otettu nyt, kun etuseinien pianosaranat on saatu paikoilleen.

Bettina neitokainen meni illalla ennen nukkumaan menoa kirjoittamaan kirjettä kullalleen, joka on leijonankesyttäjä. Juuri, kun Bettina ojentaa kätensä ottaakseen namusia laatikosta, niin sisäkkö ennättää hätiin tarjoamaan teetä ja sämpylöitä.

Tämä kuva on otettu ovelta.

Daamien salongin etuoven ikkunaseinälle liimasin kirjoituslipaston ja vanhan metallikehyksisen taulun.

Pöytälamppu on Heleenan Tukholmasta tuoma, Minstin valmiste.

 

Seuraavassa kuvassa pöydällä ovat Larissan kynttilänjalat ja lapsifiguuri.