Anni kysyi, miksi Josephine on niin synkkä?

Josephine on surullinen, koska hänet erotettin ja syrjäytettiin ja Napoleon otti itselleen uuden puolison, keisarinnaksi. Syyhän oli, ettei Josephine voinut enää saada lapsia.

Surullinen ilme viehättää minua. Nuken ilme johtuu kyllä siitä, että se on A.Marque nuken repro. Antiikkinukkejen reprot pitäisi maalata samalla tavalla kuin alkuperäisetkin. Toinen asia sitten on, kuinka hyvin osaa maalata, vaikka kuinka yrittäisi, niin ei vain onnistu. Sitä paitsi ne mallikuvatkin ovat aika erilaisia, kun ne alkuperäisetkään eivät olleet presiis samannäköisiä, vaan persoonallisia, käsityötä nimittäin.

Nukeista tehtiin aikoinaan, taisi olla 1915-16 viisi kuningatarta, jotka ovat USA:ssa museossa.Vuonna 2003 kaksi saksalaista daamia teki Gildebrief- lehteen jutun museon kuningattarista ja siinä oli kuvat alkuperäisistä nukkekuningattarista. Daamit tekivät myös nuket omina versioinaan, joka oli Gildebriefissä projektina. Siitä me Arjan kanssa innostuttiin ja hankittiin muotti ja ryhdyttiin tekemään nukke-kuningattaria. Minulla on vasta kaksi valmiina ja projekti venyy muiden töiden vuoksi. Kolmas on jo maalattu ja vartalokin on saatu, odotan vain taas inspistä, kun nyt muut inspikset vetävät enemmän. Nyt on taas kartanon vuoro.

Tässä yksi versio A.Marque lapsi-nukesta. Kuva on Seeleyn luettelosta. Seeleyhän myy posliininukkejen muotteja ja muita nukentekemistarvikkeita.

Tämä A.Marque-tyttö näyttää kyllä enemmänkin hämmästyneeltä.

1755467.jpg

Alla oma Josephineni, joka on hieman sensuelli mielestäni.

1206810.jpg

A.Marque antiikkinuket ovat hyvin harvinaisia ja siksi erittäin kalliita. A.Marquehan oli hyvin menestynyt kuvanveistäjä ja oletetaan, että nuken malli olisi hänen sisarensa, josta Marquen tekemä veistos on hyvin samanlainen kuin nukke.