Kuvia nukkenäyttelystäni Malmin kirjastossa. Kuvien laatu on aika heikko, johtuen osittain siitä, että näyttely on "ovensuu"näyttely, sillä vitriinit ovat oikeastaan eteistilassa. Tilan hyvä puoli on kuitenkin se, että kaikki kirjastoon tulevat huomaavat näyttelyn. Jos se kiinnostaa, on helppo pysähtyä katsomaan nukkeja. Sen sijaan, jos nuket olisivat jossain takahuoneessa, vaikka kuinka tilavasti ja kauniisti esillä, niitä tuskin kävisi kovin suuri ihmismäärä katsomassa. Tietysti olisi ollut parempi, jos tilaan olisi mahtunut vielä edes yksikin iso vitriini, tai pari pientä. Tässä nyt kuitenkin kuvia. Nuket ovat hyvin eri kokoisia, kuten kuvista näkyy. Suurimmat omat muotoilemani daamit jäivät kotiin, mutta....

Tässä ensin koko kuva kahdesta isosta vitriinistä.

 

Ensimmäisessä vitriinissä on "ylähyllyllä" nukkekotinukkeja, niiden taustalla on kuvia Fallenbergin kartanosta.

Nuket ovat tehneet Liisa Salonen, Taru Astikainen, minä ja yksi on Erna Meyerin studion. Olen kuitenkin tehnyt vaatteet melkein kaikille  nukeille, joita en ole tehnyt. Ne, joita en ole tehnyt tai edes pukenut  ovat  rekvisiittana.

Vasemmalla olevan taloudenhoitajan olen tehnyt Liisa Saloselta ostamistani posliiniosista ja vaatettanut, nukke on sisareni Heleenan Pikkukartanon taloudenhoitaja. Oikeanpuoleinen sisäkkö, Liisa Salosen muotoilema ja tekemä Wilhelmiina.

.

Istuva herra Liisa Salosen tekemä. Istumassa Taru Astikaisen muotoilema ja tekemä neito, ompelemissani vaatteissa. Seisomassa tekemäni Lady-nuken repro. Pikkutytöt olen myös tehnyt. Isompi on Bellin nuken repro, en tiedä minkä nuken repro pienempi on.

Liisa Salosen tekemä vanha herra istuu tekemässäni laiskanlinnassa. Näyttelyssä tuolin alla on myös ompelemani matto, mutta laitoin sen paikoilleen vasta myöhemmin, joten se ei näy kuvassa.

Vasemmalla Liisa Salosen tekemä pikku tyttö ja vieressä tekemäni Sari Höglundin muotoileman nuken  repro. Harmaapukuinen herra Erna Meyerin studion valmistama.

 Alhaalla on klovni ja sirkushevonen, jolla ratsastaa Jumeau-nukke. Sirkushevonen voitti toisen palkinnon Suomen nukkeyhdistyksen vuoden 2007 sirkusaiheisessa kilpailussa eläin-sarjassa. Heppaseni voitti myös ylivoimaisesti yleisöäänestyksen. Ratsastajanukkekin sai kunniakirjan.

Toisessa vitriinissä on ylhäällä Tess antiikkinuken repro, Sari Höglundin nuken repro, Jumeau ja Bru antiikkinukkejen  reprot. 


Isompi vauva on Baby Averill antiikkinuken repro ja pienempi Hilda antiikkinuken repro.Sitten pari rasiaa, joissa on Tess antiikkinuken pään reprot.

 

Alhaalla on Dianna Effnerin Jenny-nuken repro. Liisa Salosen Wilhelmiinan repro. Oma muotoilemani Kokotti ja pieni Bru Jne 6:n repro.


Seuraavaksi  iso vitriini, jossa on viisi nukkea. Vieressä on poikani tekemä teline. Siinä on vieraskirja ja kansio, jossa on Suomen nukkeyhdistyksen lehtiä, niissä on Tuula Taimiahon hieno kuvitettu jatkokertomus posliininuken valmistamisesta. Kansiossa on myös muovitaskuissa valokuvia nukkejeni alusvaatteista, jotka eivät näy vaatteiden alta. 


Ylhäällä: A. Marque-antiikkinukkejen reprot, kuningattaret Josephine ja Marie Antoinette. Oikealla Smiling Bru-antiikkinuken repro.

Kaksi Bru Jne 14 antiikkinuken reproa.

Muotoilemani keltapukuinen Lady. Tämäm nuken alapuolella olevasta nukesta unohdin ottaa kuvan, mutta  nukestahan on kuva omien muotoilemieni nukkejen kansiossa "Haaveileva".


Bru Jne 11 antiikkinuken repro


Steiner antiikkinuken repro