Juhlasali

Toinen verho

Ompelin verhon sinisestä ja kullankeltaisesta silkistä. Värjäsin silkkihapsunauhan ja koristesilkkinauhan. Malli on omani.

Kuva etuseinä kiinni.

Juhlasalin suuren ikkunan pitsiverho

Ompelin verhon vanhoista tyllipitseistä ja huolittelin sivuosien helmat rivoliteepitsillä. Kari teki verhotangon messinkiputkesta.

 

Seuraavissa kuvissa etuseinä on kiinni ja kuvat on otettu juhlasalin musiikkihuonen puolelta. Kuvien ottaminen on aika vaikeata, nyt kun kristallikruunu on paikoillaan. Pitää varoa rikkomasta kruunua.

Peili ja sen alla oleva pöytä sopivat aika luontevasti Juhlasaliin silloin, kun etuseinä on kiinni.

Ikkunallisen etuseinän Peili ja pöytä

Antiikkimarkkinoilta hankkimani 1800/1900 luvun vaihteen valokuvakehys, johon teetin peilin. Mini Maailmasta ostin sivupöydän sen alapuolelle. Pöydällä Sari Höglundin tekemä vaasi ja Larissa Vannisen pienoisveistos (otin sen kylpyhuoneesta, kun se tulee paremmin esille  sivupöydällä). Sain kukat viime kesänä pieneltä lapsenlapseltani. Kuivasin ne muistoksi ja huomasin ne sopiviksi nukkekartanon vaasiin. Keskellä olevat omenat ovat jostain hyvin vanhasta joulukoristeesta.

Sivupöytä näyttää kovin valkoiselta peilin kehykseen verrattuna, mutta vastakkaisella seinällä olevat huonekalut ovat samaa sarjaa.
Yleisilme tulee kyllä muuttumaan, kun saan tehdyksi verhot. Olin jo suunnitellut ne, mutta en saanut toteutettua kuitenkaan.

Musiikkihuoneen uudet tuolit

Ostin viime syksynä Sari Höglundin tekemät tuolit Ball Roomin musiikkihuoneeseen. Hän oli värjännyt tuolien silkin itse. Tuolit ovat hiukan liian suuret (1/10), mutta mielestäni se ei haitaa lainkaan.

Kuvassa kartanon lapset yleisönä konserttiharjoituksissa. Pikkuinen on nukahtanut kesken kaiken.

 

Juhlasalin Kristallikruunut

Juhlasalin piti olla koko kerroksen kokoinen, että se näyttäisi "juhlasalilta". Jätimme siis porrashallin seinät pois portaikon lattiassa ja katossa olevan aukon molemmin puolin. Portaikko sai olla keskellä, koska se on aika juhlavan näköinen. Pylväät on tehty samalla tavalla kuin kylpyhuoneeseenkin. Tapetti on kullalle hohtavaa serviettiä. Suuret taulut Emilie rouvan rakastamasta Venetsiasta. Niihin tulee vielä kehykset.

Katossa on serviettiä ja koristeena vanhasta pitsistä leikattuja koristeita, rosetit ovat kullalla maalattuja pitsiliinoja. Sinisellä pohjalla on kullanvärisiä ranskanliljoja.

 


Takan päälle on tarkoitus laittaa peili ja ehkä lampetit.

Tämä puoli salia on "musiikkihuone". Haluaisin tehdä sinne Mini Munduksen flyygelin, mutta katsotaan nyt onnistunko edes hankkimaan sen setin.

Tässä Ballroom kokokuvassa. Huonekalut ovat lainatut toisista huoneista. Minulla ei ole vielä sinne sopivia huonekaluja.

Tähän  asti rakennetut kerrokset. Vielä puuttuvat yksi varsinainen kerros ja vinttihuoneet.

Tässä onnellinen isäntäpari uudessa kodissaan, muistelevat Italianmatkaansa Venetsiaan ja Emilien sukulaisten luokse. Katosta roikkuvat sähköjohdot tulevia kristallikruunuja varten. Kartanossa on niin paljon vielä kesken, mutta kaikkea ei voi saada kerralla.

Juhlasaliin/Ballroomiin piti tulla tämän maton, mutta toisin kävi. Se matto laitettiinkin rukasaliin ja ruokasalin matto Ball-romiin. Maton koko on 27,7cm x 15,5 cm

Matto Ball-roomissa.

 

Ruokasalin matto Ball-roomissa.

Juhlasaliin on hankittu huonekaluja ja takka on koristeltu havuköynnöksellä jouluksi.

Kattoruunuja ei vieläkään ole saatu. Johtuu osien puutteesta.

Etuovien ikkunaseinät olen tapetoinut ja listoittanut. Verhot ovat tekeillä, mutta saattaa olla etteivät valmistu vielä jouluksi.

Taulujakin puuttuu vielä ja ikkunoiden väliselle seinäosuudelle tulee pöytä ja peili

.

Vanha herra toi Välimeren matkaltaan Ateenasta Venus-patsaan, joka sijoitettiin Juhlasaliin.

Kari oli yllätyksekseni laittanut portaikon eteen tekemäni "plafondi"-kruunun paikoilleen, ollessani koko päivän ostosretkellä hurvittelemassa. Ostokset olivat 1/1 kokoa. Lamput ovat jo valaisimessa, mutta viimeinen kytkentä puuttuu. Otin kuitenkin kuvia, jotka ovat edelleen epäselviä.

 

Epäselvä lähikuva isommasta kruunusta.

Vielä kuvat katosta ja kruunuista.