Kartano

Kartano on suuri, kuten huomaa, kun vertaa minuun, vaikken suuri olekaan. Kartano on edelleen kovin keskeneräinen, vaikka se on jo päällisinpuolin valmiin näköinen.

Olisi ehkä ollut järkevämpää kasata kartano ensin valmiiksi ja sitten suunnitella sisustamista, koska silloin olisi ollut helpompi hahmottaa huoneiden tilat. Toisaalta olin lukenut, että olisi helpompaa liimata tapetit seinälevyille vaakasuorassa pöydän päällä. Näin rakentamalla kotimme oli usean kuukauden ajan kartanon osien vallassa, kun maalasimme ja lakkasimme kaiken.
 

Fallenbergin herrasväki

Isäntä Karl ja rouva Emilie. Lapset  ikäjärjestyksessä Kim Mikael, Maria Elena, Jan Sebastian ja vaunuissa Andreas-vauva. Pikkuinen Anna Lovisa oli pois kuvasta, kun hän oli nukahtanut tuolille keittiöön. Kuvasta puuttuu myös vanha isäntä, joka leskeksi jäätyään luovutti kartanon isännyyden pojalleen ja jäi eläkkeelle. Hän löysi kuitenkin uuden onnen, sillä naapurikartanon "iloinen leski" rakastui häneen. Vastaisuudessa käytän tästä daamista sitten nimitystä  "flamma".

Pikkuinen Anna Lovisa nukkuu keittiön pöydän ääressä.

Vanha herra August Gunnar istuu usein herrainhuoneessa naapurikartanon isännän kanssa suunnittelemassa metsästysmatkoja kaukomaille.

Flamma lepää kylpyhuoneen divaanilla ja haaveilee luettuaan runokirjaa. Sain runokirjan Heleenalta.

Perheeseen kuuluu myös isännän pikkusisko Bettina joka on kihloissa leijonankesyttäjä Raul Patricion kanssa.

Kartano edestä

 

Kartanon huonejako:

Basementissä: Herrainhuone, jonka takana Piian kammari,  Halli ja Keittiö

Pohjakerros:Ruokasali, joka on yhdistetty halliin ja Daamien salonki

Keskikerros: Ballroom, jonka keskellä kulkevat kekeneräiset portaat.

Ylin kerros: Makuuhuone, Halli ja Kylpyhuone.

Vinttikerros: Vierashuone Halli ja Lastenhuone

Kartano sai sähköistyksen, vain Ballroom on pimeänä, kun kattokruunut ja mahdolliset lampetit takan yläpuolelta puuttuvat.

Kartanossa on jo joulukuusikin kynttilöineen. Tein kuusen alle matonkin. Otan sitten myöhemmin lähikuvia.

Parvekkeen havuköynnöksen pallot ovat tarkoituksella hieman oranssiin menevät, sopiakseen ikkunan yläpuolella olevaan koristeeseen, jonka herrasväki hankki  Heidelbergistä, viettäessään joulua sukulaisten luona Saksassa viime vuonna.

Kartanon huoneiden sisäkatot. Minusta ne ovat melkein kauneinta kartanossa, nyt, kun melkein kaikkialla on jo valot. Tosin yksi Juhlasalin oikeanpuoleisista kristallikruunun lampuista ei kuvassa pala. Huomasin sen vasta myöhemmin ja juhlasalin lähikuvassa se sitten jo palaakin.

Joulupukki saapui Kartanoon

Karl isäntä tuli Joulupukkia vastaan