Kartanossa ei juurikaan vietetä tänä vuonna Joulua, koska herrasväki lähtee jälleen vierailemaan sukulaiskartanoihin, tällä kerralla Saksaan ja Itävaltaan. 

Kartanon ulkopuolista koristelua on hieman lisätty, tosin parvekkeella kuusiköynnöksessä olevat lamput eivät kuvassa pala. Sähkökytkennöissä on väliaikaisesti jotain vaihdettu ja koska minulla on kamala kiire, niin en ryhtynyt sähköhommiin. Kari nimittäin yleensä on hoitanut kytkennät. Osaan kyllä homman, mutten jaksa yksin siirtää taloa.

Kartanon sähköistys on edelleen kesken ja väliaikaisesti kytketty, koska vinttikerros on kokonaan sisustamatta ja ilman sähköja, samoin portaikon hallit.

Lähikuva runsaudensarvista, joissa on koristepalloja vihreissä oksissa ja olkipukit.

Ostimme vuosia sitten lähes identtiset 1/1 runsaudensarvet kirppikseltä ja nyt löysimme ne minikoossa. Pakkohan ne oli ostaa. Nämä ovat kuitenkin aika isot kartanon sisätiloihin, joten laitoin ne tuohon parvekkeen nurkkiin.

Kylpyhuoneesta on ollut kuvia aiemminkin, mutta otin uudet.

 

Pikkupiika Liisukka sai jälleen uudet kengät.

Irja lähetti ne joulukortissa. Kuvass olevalla koiralla oli paketti suussa. Ihmettelin ensin olisiko se tarkoitettu nukkekodin kuusen alle (sinne sen laitankin), avasin kuitenkin paketin ja siellä olivat ne pienen pienet kippurakärkiset varrettomat "lapikkaat". Taivaallisen ihanat. Olisipa Irja nähnyt ilmeeni. Olin kuin pikkuinen tytön tyllerö ensimmäisinä jouluinaan.

Pöydällä olevan joulukynttelikön on Heleena tehnyt ja antanut minulle.

Kuva on hiukan huono. Yritän myöhemmin otta kengistä paremmat kuvat. Ottamani kuvat olivat kaikki epäselviä. En oikein osaa kuvata tällä uudella kamerallani.

Nukkemarkkinoilta ostin vain Taru astikaisen tekemät kauneimmat korsetit, jotka olen "elävänä" nähnyt. Minun on aina pitänyt tehdä mieleiseni korsetit, mutten ole saanut inspistä. Tiedän kyllä minkälaiset niiden pitäisi olla, mutta ongelmana on vain TOTEUTUS.

Seuraavassa kuvassa  Bettina ihastelee uusia korsettejaan, eikä osaa valita kumman haluaisi pukea ylleen. Molemmat ovat niin herkullisen näköisiä.  Kuva ei pysty kertomaan niiden suloisuutta.

Kylläpäs Bettina on riemuissaan uusista korseteistaan

Lähikuvat ovat kyllä aivan surkeita. Yritän sitten joskus uudelleen.