Smiling Bru  52 cm

The Smiling poupee Model of 1873

Ensimmäiset Bru nuket olivat aikuisia nais-nukkeja, ranskaksi Poupee. Nuket oli puettu hienoimman Pariisilaisen muodin mukaan. Bebe lapsinukkeja alettiin valmistaa 1878.

1260078.jpg

Tein tämän mustapukuisen daamin ensin ja mukailin hänen pukunsa kahdesta eri asusta, jotka ovat antiikki-Fashion- ladynukkejen kirjoissani. Nuken silmien "aukaisu" hiontavaiheessa epäonnistui, mutta halusin silti maalata pään. Tietenkin maalaus kuitenkin onnistui hyvin, maalasinhan nuken jännittämättä, kun se oli jo valmiiksi epäonnistunut. Näin käy hyvin usein.

Tässä se kirja antiikkinukeista vaatteineen ja niiden teko-ohjeineen.

1262444.jpg

 

Nukeilla on posliininen pää, rintapala ja kädet. Vartalo on nahkainen kokonaan, myös jalat. Nukkejen hiukset tein mohairista.

1260073.jpg

1260075.jpg

Tein sitten uuden nuken, jonka maalaus ei tietenkään onnistunut aivan yhtä hyvin kuin edellisen, jännitin niin kovin tämän onnistuneen pään maalausta.

1260087.jpg

Tämän valkoisen puvun ompelin kokonaan käsin läpikuultavan ohuesta puuvillamouselinesta.  Pitsit ovat vanhoja puuvillapitsejä ja vaaleansinen silkki"nauha" on silkkipuserosta leikattua vinokaitaletta.Kaavat ja ompeluohjeet olivat kirjassa, jonka ostin Pariisin museosta. Puvussa on ajanmukainen pusero, jossa on pitkänhihan alla lyhythiha pitsisomisteineen. Puseron päällä on hihatan jakku.

1260082.jpg

1260092.jpg

1260094.jpg

Tässä alushame, jonka tein puvun kaavaa mukaillen. Edessä ei ole rimssuja, niin kuin hameesssa, koska hameen piti näyttää kuitenkin "littanalta" edestä. Alushameessa on vanhoja ihania brodyyreja, jollaisia on lähes mahdoton enää löytää. Marjatta ystäväni löysi niitä vielä joitakin vuosia sitten.

1260097.jpg

 

Kengät ovat taas Irja Viitasen tekemät. Kengät ovat sivusta avattavat. Ne on vuorattu nahkalla.

Surukseni minun on kerrottava, että juuri eilen illalla löysin koiruliinini hampaista  toisen näistä ihanista saapikkaista. Olin unohtanut kengät nuken viereen, kun kuvasin ne matalalla erkkerin ikkunalla. Onneksi vain rusetti oli purtu rikki ja kengänpohja kärjestä oli märkä, rutussa ja hampaanjälkiä täynnä päällisessä ei ollut reikiä. Olin kenkäkurssilla aikoinaan oppinut käsittelemään kengänpohjat voiveitsellä hankaamalla kiiltäviksi ja kauniiksi, joten sain "pelastettua" saapikkaan. Saapikas on nyt vain hieman käytetyn näköinen.
1260101.jpg

1260136.jpg