Kylpyhuone

Kylpyhuoneeseen Emilie rouva halusi myös frescon. Hän halusi seiniin marmoria ja yleisilmeen enemmän kylpylämäiseksi kuin tavanomaiseksi kylpyhuoneeksi. Niinpä seiniin ja varsinaisen kylpyhuoneen lattiaankin tuli roosaa italialaista marmoria (marmoripaloja oli jäänyt oman 1/1 kylpyhuonemme remontista). Frescon tarpeethan sain  sisareltani Heleenalta.

Kari sahasi levyyn kaaret seiniin ja halkaisi pyöreää rimaa ja vanhoja lankarullia pylväitä varten. Minä tyhjensin lankarullat toisille rullille.

Kylpyhuone jaettiin kahteen osaan pienellä matalalla marmoriseinällä. Lepohuoneen puolen lattia tehtiin valmiista puuviilusta. Maalasimme koristeita kaarien päälle, mutta ne eivät aivan onnistuneet.Teimme vielä sermin, jonka voi tarpeen tullen siirtää eteen kylvyn ajaksi,  tai jos joutuu korjailemaan asuaan, niin sermi estää ovelle näkymisen.

Katto madallutettiin levyllä, johon Kari sahasi reiän. Reiän osuus katosta maalattiin roosalla värillä. Liimasin sen päälle "rosetiksi" vanhan käsintehdyn pitsiliinan, jonka maalasin vihreäksi akryylimaalilla. Levyn reunaan liimasin tummemman punaisella maalaamaani vanhaa koristenauhaa ja patinoitunutta vanhaa metallikoristenauhaa. Seinän ja katon väliseksi kattolistaksi liimasin samaa koristenauhaa, mutta vihreäksi maalattuna. Reiän ympärillä on vielä ohuen ohuet kullanväriset listat.

Lepohuone on hyvin tarpeellinen, koska kartanossa vietetään paljon erilaisia juhlia ja kylpyhuone on Ballroomin yläpuolella, ja siellä voivat daamit levätä ja virkistäytyä. Tässä vanhan isännän "flamma" lepäilemässä keskeneräisessä kylpyhuoneessa.

Tein kattokruunun korunosista ja helmistä. Seinälampetit puuttuvat vielä. Ne on jo suunniteltu, tosteutus vain puuttuu.

Seuraavat pimeät ja epäselvät kuvat ovat ilman salamaa otettu, halusin kuitenkin kuvan lampun omassa valossa otettuna. Vaihdan sitten joskus, jos onnistun ottamaan parempia kuvia. Kenties sitten, kun lampetitkin ovat valmiit.

Seuraava kuva on salamavalolla otettu. Pidän enemmän ilman salamaa otetuista, mutta.....

Tein lampetit kylyhuoneen seinille. Maalasin myös etuoven ikkunaseinän, mutta verhot puuttuvat vielä.

Tein Emily-rouvalle teagownin eli aamutakin. Takki on nyt lainassa Karl isännän pikkusiskolla.

Laitoin Larissalta ostamani naisFiguurin marmoriseinämän päälle, kun se mielestäni sopi siihen niin hyvin.  Näyttää niin jugendilta. Pikku jakkara ja mattokaan eivät kuulu kylpyhuoneeseen, mutta minulla ei nyt ole vielä parempia huonekaluja.

 

Ompelin maton ja päällystin joululahjaksi saamani divaanin Heleenalta ostamallani silkillä.

Flamma lepäilee divaanilla.