Makuuhuone

Makuuhuoneenkin seinät on "tapetoitu" silkillä. Samoin katto, jossa on kirjailtu vanha pikkuliina rosettina ja vanhoja nauhoja puulistan kanssa koristeena.

Lähikuva katosta

Ostin Tukholman miniatyyrimessuilta mielettömän pienellä ristipisto-ompelulla tehdyn "bell pull"in, tyynyn ja  pienen jakkaran, jonka päällinen oli samanlainen kuin tyyny.

Pikkurouva alasti. Tein nukelle vartalon nahasta. Vartalo on muuten oikein hyvä, mutta kädet ovat liian paksut ja jäykät.

Tein sängyn Piirongin sängystä, sahaamalla päädyt pois ja tein pahvista päädyn. Toppasin ja päällystin sen silkillä. Reunalakana on vanhoista pitseistä. Täkin tikkasin vanhasta ihanan ohuesta silkkisatiinista. Sisällä täytteenä on ohut kerros huovutusvillaa. Lakanat ja tyynyliinat vanhoista nenäliinoista.

Tein kattokruunun Larissa Vanniselta ostamastani kehikosta, jota hieman pidensin, kun kartanon huoneet ovat aika korkeat. Tein sen swarovskin kristalleista, helmistä ja korunosista. Kruunussa on sisällä kolme lamppua ja koristeena valamani oikeat kynttilät.

Tämä kuva on otettu pimeässä vain kruunun valossa, ilman salamavaloa. Kuva on aika pimeä, mutta minusta tunnelma on ihana.

Seuraavassa kuvassa oli lisänä valoa, muttei salamaa.

Kuvan maton tein Tukholmasta ostamani viktoriaanisen mallin mukaan. En ole kovin tyytyväinen tekeleeseeni, aionkin tehdä sängyn viereen uuden pitkän mallisen.

Tein makuuhuoneeseen uuden maton ja pikkulamput yöpöydällä ja lipastolla sähköistettíin. Jouduin poistamaan vaivala tekemäni varjostimet kynttilälampuista, sillä lampuista ei olisi tullut lainkaan valoa.

Vanhassa metallisessa kehyksessä Karin (mieheni) äidinäidin ja  äidin enon kuvat. Ne on otettu 1800-1900 vaihteessa.

Lipaston päällä tarjotin, jossa on kolme pikkupeiliä ja hajuvesipullo. Heleena osti ne Tukholmasta.

Lipaston peili puuttuu vielä. Otin peilin pois, kun se oli niin ruma mielestäni. Laitan sen takaisin, jos saan sitä kaunisteltua.